2 013 821 tekstów, 18 309 poszukiwanych i 801 oczekujących
Indios Bravos
indios_bravos

Indios Bravos - założona w 1997 roku polska grupa muzyczna grająca mieszankę rocka, reggae i bluesa. Założycielem i liderem zespołu jest założyciel i były członek grupy Hey gitarzysta Piotr Banach, wokalistą zaś Piotr Gutkowski - Gutek.
W 2004 roku ukazała się pierwsza w pełni oficjalna płyta zespołu - Mental Revolution, przyniosła ona takie przeboje jak piosenki Pom pom, Tak to tak czy Sign. Płyta ta, podobnie jak wydana w 2006 reedycja - Mental Revolution (extended version) ugruntowała pozycję Indios Bravos na polskiej scenie reggae.
W 2006 roku zespół wystąpił na Przystanku Woodstock w Kostrzynie nad Odrą. W roku 2007 grupa otrzymała "złotego bączka" na Przystanku Woodstock 2007 w Kostrzynie nad Odrą.

Obecny skład zespołu:
* Piotr Banach - gitara
* Piotr Gutkowski (Gutek) - śpiew
* Krzysztof Sak - gitara
* Marcin Łuczyński - instrumenty klawiszowe (od września 2007)
* Rysiek Łabul - gitara basowa
* Lech Grochala - instrumenty perkusyjne (od września 2007).

Dyskografia:
* 1999 - Part One
* 2004 - Mental Revolution
* 2006 - Mental Revolution (extended version)
* 2007 - Peace!
* 2007 - Indios Bravos Przystanek Woodstock 2006/2007 (płyta DVD)
* 2009 - Indios Bravos
* 2009 - On Stage
* 2013 - Jatata

Single
* Drogi
* Zmiana - 2007
* Miecz i kij - 2008
* Lubię to - 2013

BIG UP!

1. Part One (1999)

2. Mental Revolution (2004)

3. Peace! (2007)

4. Indios Bravos (2009)

5. On Stage (2009)

6. Jatata (2013)

tekstowo.pl
2 013 821 tekstów, 18 309 poszukiwanych i 801 oczekujących

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!


Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności