Teksty piosenek > F > Frank Sinatra > O zespole
2 463 761 tekstów, 31 507 poszukiwanych i 318 oczekujących
Frank Sinatra
frank_sinatra

Francis Albert Sinatra (ur. 12 grudnia 1915 w Hoboken, zm. 14 maja 1998 w Los Angeles) – amerykański piosenkarz i aktor filmowy włoskiego pochodzenia.

Sinatrę uważa się za jednego z najlepszych wokalistów wszech czasów. Jego wykonania są znane z nienagannego frazowania i synchronizacji. W średnim wieku rozpoczął karierę aktorską w filmie.

Dyskografia:
1944 Swing and Dance with Frank Sinatra Columbia
1946 The Voice of Frank Sinatra Columbia
1950 Songs by Sinatra CBS
1950 Songs by Sinatra, Vol. 1 CBS
1950 Sing and Dance with Frank Sinatra Columbia
1953 Requested by You CBS
1954 In the Wee Small Hours Capitol
1955 Frankie Columbia
1955 Songs for Swingin' Lovers! Capitol
1955 Swing Easy Capitol
1955 Young at Heart Capitol
1955 Our Town Capitol
1956 Frank Sinatra Conducts Tone Poems of Color Capitol
1956 High Society Capitol
1957 Come Fly with Me Capitol
1957 Close to You and More Capitol
1957 Pal Joey Capitol
1957 Where Are You Capitol
1957 A Swingin' Affair! Capitol
1957 A Jolly Christmas from Frank Sinatra Capitol
1958 Come Dance with Me! Capitol
1958 Only the Lonely Japanese
1959 The Broadway Kick CBS
1959 No One Cares Capitol
1959 With Red Norvo Quintet: Live in Australia... Blue Note
1962 At Villa Venice, Chicago, Live 1962, Vol. 1 Jazz Hour
1962 At Villa Venice, Chicago, Live 1962, Vol. 2 Jazz Hour
1962 Sinatra & Sextet: Live in Paris Reprise
1963 The Concert Sinatra Warner
1966 Sinatra at the Sands Reprise
1987 The Sinatra Christmas Album

1. Swing and Dance with Frank Sinatra Columbia (1944)

2. The Voice of Frank Sinatra Columbia (1946)

3. Sing and Dance with Frank Sinatra Columbia (1950)

4. Songs by Sinatra CBS (1950)

5. Songs by Sinatra, Vol. 1 CBS (1950)

6. Requested by You CBS (1953)

7. In the Wee Small Hours Capitol (1954)

8. Our Town Capitol (1955)

9. Frankie Columbia (1955)

10. Young at Heart Capitol (1955)

11. Songs for Swingin' Lovers! Capitol (1955)

12. Swing Easy Capitol (1955)

13. High Society Capitol (1956)

14. Frank Sinatra Conducts Tone Poems of Color Capitol (1956)

15. Where Are You Capitol (1957)

16. Pal Joey Capitol (1957)

17. A Swingin' Affair! Capitol (1957)

18. A Jolly Christmas from Frank Sinatra Capitol (1957)

19. Close to You and More Capitol (1957)

20. Come Fly with Me Capitol (1957)

21. Come Dance with Me! Capitol (1958)

22. Only the Lonely Japanese (1958)

23. No One Cares Capitol (1959)

24. The Broadway Kick CBS (1959)

25. With Red Norvo Quintet: Live in Australia... Blue Note (1959)

26. At Villa Venice, Chicago, Live 1962, Vol. 1 Jazz Hour (1962)

27. Sinatra & Sextet: Live in Paris Reprise (1962)

28. At Villa Venice, Chicago, Live 1962, Vol. 2 Jazz Hour (1962)

29. The Concert Sinatra Warner (1963)

Komentarze (6):

tamarylis 5.12.2012, 20:50
(+5)
Pod wpływem mafii ale i tak go uwielbiam. Piękny, soulowy, miękki męski głos!! Za taki (m) ...poszłabym na kraj świata :)

BlissMuser 9.10.2012, 19:12
(+8)
nie rozumiem czemu dziś się już o takich ludziach nie mówi? dlaczego tak rzadko można spotkać jego piosenki z radiu? a płyt z jego utworami? świat schodzi na psy ;( ( obrażając przy tym piesków)

Trampka98 2.09.2012, 22:16
(+5)
Najseksowniejszy głos wszech czasów! ;D

Lengyel 17.04.2012, 17:21
(+12)
O ile nie najpiękniejszy męski głos świata...
Pomyśleć, że kiedyś ludzie słuchali takiej muzyki na co dzień... ci to mieli dobrze!

soullady37 20.03.2012, 17:53
(+5)
Mistrz- i tyle w temacie :)

milka19 12.04.2011, 15:21
(+11)
Jeden z najpiękniejszych męskich głosów świata.

tekstowo.pl
2 463 761 tekstów, 31 507 poszukiwanych i 318 oczekujących

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!


Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności