tekstowo.pl
1 584 197 tekstów w serwisie, 15 784 poszukiwanych i 1 039 oczekujących
wyszukiwanie zaawansowane >
Przeglądaj wykonawców na literę
Stone Temple Pilots
Fanów: 33
Zobacz teksty piosenek >
stone_temple_pilots
O wykonawcy Płyty

Stone Temple Pilots (STP) to amerykański zespół grunge'owy założony w 1990 przez Scotta Weilanda i Roberta DeLeo działający do roku 2003. W 2008 roku ogłoszono reaktywację. Zespół ten zajął 40 miejsce na oficjalnej liście najlepszych zespołów rockowych, sporządzonej przez stację telewizyjną VH1. 19 maja 2013 roku wokalistą został Chester Bennington, który odszedł z zespołu z powodu zobowiązań koncertowych w Linkin Park. 17 listopada 2017 roku Stone Temple Pilots po raz pierwszy wystąpiło z nowym wokalistą, Jeffem Guttem, zwycięzcą amerykańskiej edycji X Factor.

Obecni członkowie zespołu:
- Jeff Gutt - wokal
- Dean DeLeo - gitara
- Robert DeLeo - gitara basowa
- Eric Kretz - perkusja

Byli członkowie zespołu:
- Scott Weiland - wokal
- Chester Bennington - wokal

Dyskografia:
- Core (1992, Atlantic)
- Purple (1994, East West)
- Tiny Music... Songs from the Vatican Gift Shop (1996, Atlantic)
- No. 4 (1999, Atlantic)
- Shangri-La Dee Da (2001, Atlantic)
- Thank You (2003, Atlantic)
- Stone Temple Pilots (2010, Atlantic)
- High Rise EP (2013, Play Pen, LLC)

1. Core (1992)

2. Purple (1994)

3. Tiny Music... Songs from the Vatican Gift Shop (1996)

4. No. 4 (1999)

5. Shangri-La Dee Da (2001)

6. Stone Temple Pilots (2010)

7. Stone Temple Pilots (2018)

Komentarze (2):

manofknives
manofknives 16 września 2014 15:28
(+3) + -
@Eruina: Oczywiście wg ciebie, znaffco :)

Pokaż powiązany komentarz ↓

eruina
Eruina 02 lipca 2013 13:22
(-6) + -
W przeciwieństwie do całej grunge'owej sceny oni prezentowali wyjątkowo niski poziom.

Zamknij

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!

Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności