Teksty piosenek > S > Simple Plan > O zespole
2 465 371 tekstów, 31 502 poszukiwanych i 841 oczekujących
Simple Plan
simple_plan

Simple Plan – kanadyjska grupa rockowa.

Zespół swoje początki miał w grupie Reset, która została założona w 1992 roku. Należeli do niej Chuck Comeau i Pierre Bouvier. W 1997 Reset wydał swoją pierwszą płytę. Niedługo po tym, Chuck opuścił zespół, aby uczyć się dalej w college’u. Jednak dwa lata później z Jeffem i Sebastianem (chodzili razem do szkoły) założyli zespół. Tak powstał Simple Plan. Do trójki członków zespołu dołączył również Pierre. Nie chciał on jednak grać na gitarze, tylko śpiewać, aby mieć większą swobodę ruchu. Potrzebowano więc jeszcze basisty, którym został David Desrosiers. Nazwa Simple Plan wywodzi się z filmu o tym samym tytule. Z początku miała to być nazwa robocza, jednak została tak na stałe.

Z początku Simple Plan grywał tylko na różnych festiwalach punk-rockowych jak Warped Tour 2001, Edge Fest II i Toronto Snow Jam. Zespół wydał cztery albumy studyjne: No Pads, No Helmets... Just Balls w 2002, Still Not Getting Any... w 2004, Simple Plan w 2008 i Get Your Heart on! w 2011 oraz dwa albumy koncertowe: Live in Japan 2002 (2002) i MTV Hard Rock Live (2005). Najnowszy album grupy wydany został 12 lutego 2008 w USA, przy czym pierwszy singel z tego albumu pt. When I'm gone został wydany już 29 października 2007.

18 lipca 2010 roku zespół zagrał koncert w Chinach. Z powodu burzy koncert odbył się jednak w wersji akustycznej, co mimo wszystko podobało się chińskim fanom. Koncert w tym kraju jest wielkim osiągnięciem, ponieważ państwo to wyjątkowo niechętnie zgadza się na występy zachodnich artystów.
Czwarty studyjny album ukazał się 21 czerwca 2011 roku.

Skład

Pierre Bouvier (wokal, czasami gitara)
David Desrosiers (bass, chórki, drugi wokal)
Chuck Comeau (perkusja)
Jeff Stinco (gitara prowadząca)
Sébastien Lefebvre (gitara rytmiczna i chórki)

Dyskografia
Albumy studyjne

2002: No Pads, No Helmets... Just Balls
2004: Still Not Getting Any...
2008: Simple Plan
2011: Get Your Heart On
2016: Taking one for the team

Albumy koncertowe

2002: Live in Japan 2002
2005: MTV Hard Rock Live

Wideografia

2003: A Big Package for You (DVD/CD)

Muzyka filmowa

I'd Do Anything – "Maybe It's Me", "Gorąca laska",
Grow Up – "Scooby-Doo", "The Real Cancun"
The Worst Day Ever – "Zatrzymani w czasie"
I'm Just a Kid – "Nowy", "Fałszywa dwunastka", "Grind"
Surrender – "Małolaty u Taty", "Fantastyczna Czwórka"
Happy Together – "Zakręcony piątek",
Don't Wanna Think About You – "Scooby-Doo 2: Potwory na gigancie"
Vacation – "Nowy Jork, nowa miłość"
Perfect (wersja akustyczna) – "Wyznania małoletniej gwiazdy"
Welcome to My life – "Tajemnice Smallville", "American Pie"
Untitled – "Tajemnice Smallville"
Crash And Burn – "Egzamin dojrzałości"
Promise – "Drużyna specjalnej troski"
What's New Scooby-Doo – song theme – "Co nowego u Scooby'ego?"
My Christmast List – "Odlotowe dzieciaki"
I Can Wait Forever – LaMb
Move Along - "Autostopowicz"

10 listopada 2008 roku Simple Plan wystąpiło w warszawskim klubie Stodoła. Supportowały go Zebrahead i Kids In Glass Houses[1]. Simple Plan zagrało takie piosenki jak: Welcome to My Life, Shut Up!, Untitled (How Could This Happen to Me?) czy Perfect. Zaśpiewali też covery piosenek Low, I Kissed Girl oraz Summer Love Justina Timberlake'a. Wykonali również Happy Birthday dla jednego z członków ekipy, który obchodził urodziny oraz piosenkę specjalnie dla Polski[potrzebne źródło].

3 czerwca 2011 Simple Plan zagrali swój drugi koncert w Polsce na warszawskich Ursynaliach. Wykonali m.in. takie utwory jak Shut Up!, "Jump", "Jet Lag", "Can't keep my hands off you" i po raz pierwszy w historii zagrali "Last one standing", piosenkę z najnowszej płyty.

1 września 2011 zagrali kolejny koncert w Polsce w warszawskiej Stodole

1. No Pads, No Helmets... Just Balls (2002)

2. Still Not Getting Any... (2004)

3. Simple Plan (2008)

4. Get Your Heart On! (2011)

5. TBA (2011)

6. Taking one for the team (2016)

tekstowo.pl
2 465 371 tekstów, 31 502 poszukiwanych i 841 oczekujących

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!


Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności