2 112 818 tekstów, 19 636 poszukiwanych i 343 oczekujących
Helene Fischer
helene_fischer

Helene Fischer (ur. 5 sierpnia 1984) - niemiecka piosenkarka.
Od debiutu w 2005 roku była już laureatką wielu nagród, między innymi trzech nagród "Echo" i trzech nagród "Krone der Volksmusik".

Urodziła się w Krasnojarsku na Syberii jako Елена Петровна Фишер, gdzie w 1941 deportowano jej rodziców. Tam też spędziła wczesne dzieciństwo. W 1988 roku jej rodziece (Peter i Maria) wraz z dwoma córkami Erikom i 6 lat młodszą Helene wyemigrowali do Niemiec. W Niemczech rodzina osiedliła się w Wöllstein w Nadrenii-Palatynacie.
Po ukończeniu szkoły Helene, uczęszczała do Stage School Musical we Frankfurcie nad Menem, gdzie studiowała śpiew i aktorstwo. W tym czasie występowała też na scenie Staatstheater w Darmstadt, a także w Volkstheater we Frankfurcie.
Kariera muzyczna [edytuj]

Kiedy Helene uczęszczała do School Musical, jej matka skopiowała potajemnie demo CD z sześcioma piosenkami i przekazała je do różnych redakcji muzycznych z prośbą o ocenę.
Debiut Helene na scenie odbył się 14 maja 2005 roku w TV ARD. Śpiewała wtedy w duecie z wokalistą Florianem Silbereisenem. Dwa lata później stali się parą.
Popularność Helene została uwieńczona nagrodami. Zdobyła trzy prestiżowe nagrody "Echo" (niemieckie Grammy), dwa razy upragnioną "Goldene Henne", a "Krone der Volksmusik" trzykrotnie. Wszystkie jej albumy CD i DVD osiągnęły status podwójnej platynowej płyty.
W 2010 roku Helene wydała swój pierwszy anglojęzyczny album pt. "English Ones", wyprodukowany przez Jeana Frankfurtera, jednego z najbardziej znanych niemieckich kompozytorów i aranżerów ostatnich 40 lat. Album otwiera nowe horyzonty dla Helene: "Zawsze marzyłam, by śpiewać moje piosenki w innym języku. Język jest narzędziem, ale ważne jest, że to, co śpiewam pochodzi z serca – i o tym jest właśnie ten album".
Dyskografia [edytuj]

2006: Von Hier Bis Unendlich
2007: So Nah Wie Du
2008: Zaubermond
2009: iTunes Live Aus München
2010: Best Of
2010: Best Of (Brillant Box) 2CD
2010: Best Of (Limitierte Fan-Edition) 3CD
2010: Best Of Helene Fischer Live – So Wie Ich Bin (Deple-CD)
2011: Best of – Der Ultimative Dance-Mix
2011: Für einen Tag
Single [edytuj]

2006: "Feuer am Horizont" 2006: "Von hier bis unendlich" 2006: "Und morgen früh küss' ich dich wach" 2006: "Im Reigen der Gefühle" 2007: "Mitten im Paradies" 2007: "Du fängst mich auf und lässt mich fliegen" 2007: "Du hast mein Herz berührt" 2008: "Ich glaub' dir hundert Lügen" 2008: "Mal ganz ehrlich" 2008: "Lass mich in dein Leben" 2008: "Ich geb’ nie auf" 2009: "Ich will immer wieder... dieses Fieber spür'n" 2009: "Vergeben, vergessen und wieder vertrauen" 2009: "Du lässt mich sein, so wie ich bin" 2010: "Hundert Prozent" 2010: "Nicht von dieser Welt" 2010: "Von Null auf Sehnsucht" 2010: "Manchmal kommt die Liebe einfach so" 2011: "Phänomen"
DVD/Video Album [edytuj]

2007: So Nah, So Fern
2008: Mut Zum Gefühl – Live
2009: Zaubermond Live
2010: Best Of Helene Fischer Live – So Wie Ich Bin

1. So nah wie du (2007)

Komentarze (2):

pawelczak123 24 października 2015 14:33
(0)
http://www.bild.de/video/clip/schlager/jay-khan-singt-atemlos-schlager-show­-mit-helene-fischer-song-43131462.bild.html
Oby cos wyszlo :D Z moim ptysiem :D Atemlos <3

michaaal272 18 lutego 2014 13:35
(0)
Piękna kobieta i jaka utalentowana .
Pięknie śpiewa

tekstowo.pl
2 112 818 tekstów, 19 636 poszukiwanych i 343 oczekujących

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!


Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności