2 179 587 tekstów, 20 309 poszukiwanych i 649 oczekujących
Hall & Oates
hall___oates

Daryl Hall i John Oates – jeden z najbardziej popularnych duetów w historii muzyki rozrywkowej, który utworzony został w 1969 roku w Filadelfii. Największe triumfy święcił w latach 80. Duet ma na koncie ponad 50 milionów sprzedanych płyt, 6 utworów na 1. miejscu amerykańskiej listy przebojów i sześć Platynowych albumów. Hall & Oates wydali w sumie ponad 20 albumów, ostatni "Our Kind of Soul" w 2004 roku.

Najbardziej znanymi ich utworami są: "Maneater", "Kiss on My List", "Out of Touch", "Rich Girl", "Private Eyes", "I Can't Go for That (No Can Do)", "Family Man", "So Close", "Did It in a Minute".


Dyskografia

Whole Oates (1972)
Abandoned Luncheonette (1973)
War Babies (1974)
Daryl Hall & John Oates (1975)
Bigger Than Both of Us (1976)
Beauty on a Back Street (1977)
Lifetime (1978)
Along the Red Ledge (1978)
X-Static (1979)
Voices (1980)
Private Eyes (1981)
H2O (1982)
Rock ’n Roll Soul Part 1 (1983)
Big Bam Boom (1984)
Live at the Apollo (1985)
Ooh Yeah! (1988)
Change of Season (1990)
Marigold Sky (1997)
VH1 Behind the Music (2002)
Do It for Love (2003)
Our Kind of Soul (2004)
Home for Christmas (2006)
The Philadelphia Years - The Definitive Collection of 1968-1971 Hall & Oates Recordings (2006)
Live at the Troubadour (2008)
Do What You Want, Be What You Are Tour (2011)



Ciekawostki

W 2006 roku wystąpili gościnnie w jednym z odcinków serialu komediowego Will & Grace, w którym zagrali samych siebie.

Brak dyskografii tego artysty

Edytuj dyskografię >>

tekstowo.pl
2 179 587 tekstów, 20 309 poszukiwanych i 649 oczekujących

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!


Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności