tekstowo.pl
1 653 507 tekstów w serwisie, 17 099 poszukiwanych i 871 oczekujących
wyszukiwanie zaawansowane >
Przeglądaj wykonawców na literę
Devotchka
Fanów: 4
Zobacz teksty piosenek >
devotchka
O wykonawcy Płyty

Data powstania: 1997

Kraj: Stany Zjednoczone Ameryki

Gatunek: alternatywa

Opis: amerykański kwartet wokalno instrumentalny, łączący w swej twórczości, muzykę różnych kultur, m.in. grecką, słowiańską, rumuńską, oraz wiele innych. Nazwa zespołu jest transkrypcją rosyjskiego słowa: "девочка", czyli dziewczyna

Skład:
Nick Urata - wokal, gitara, fortepian, trąbka
Tom Hagerman - skrzypce, akordeon, fortepian
Shawn King - perkusja, trąbka
Jeanie Schröder - wokal, kontrabas, organy, akordeon

Dyskografia:
SuperMelodrama (2000)
Triple X Tango (2002)
Una Volta (2003)
How It Ends (2004)
Curse Your Little Heart (2006)
A Mad & Faithful Telling (2008)
100 Lovers (2011)

1. Triple X Tango (2002)

2. Una Volta (2003)

3. How It Ends (2004)

4. Curse Your Little Heart (2006)

5. A Mad & Faithful Telling (2008)

6. 100 Lovers (2011)

Komentarze (0):

Zamknij

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!

Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności