tekstowo.pl
1 583 492 tekstów w serwisie, 15 778 poszukiwanych i 723 oczekujących
wyszukiwanie zaawansowane >
Przeglądaj wykonawców na literę
Celldweller
Fanów: 53
Zobacz teksty piosenek >
celldweller
O wykonawcy Płyty

Celldweller to projekt pochodządzego z Nowego Jorku multiinstumentalisty Scotta Alberta, znanego w światku muzycznym jako Klayton. Muzykę Celldwellera określa się jako najczęściej jako industrial rock lub w ściślej, kombinacja gitarowego brzmienia i elektroniki.


Członkowie zespołu

* Klayton (śpiew, gitara, keyboard, perkusja)

Celldweller swoją muzyką przedstawia to co najlepsze: wyrazisty, niejednokrotnie silny i mocny a czasem wręcz melancholijny i melodyjny wokal, doskonale dopracowane różnorakie partie muzyczne i co najbardziej charakterystyczne niesamowite przejścia między gatunkami muzycznymi, słuchamy ostrego, gitarowego brzmienia i w jednej sekundzie utwór zbacza ze ścieżki i dochodzi do nas niezwykle głęboki, transowy dzwięk.Podsumowując Celldweller - dla każdego coś miłego.

Celldweller zyskskał także uznanie na rynku filmowym, ich muzyke można usłyszeć w najnowszej ekranizacji „Superman”

Dyskografia

* Limited Edition EP (1999)
* Celldweller (2003)
* The Beta Cessions (2004)
* Frozen/Goodbye Remixes (2005)
* Shapeshifter (2005) - singiel, nagrany wraz ze Styles of Beyond.
* Tragedy (singiel) (2006)
* Celldweller Remix Ep (2006) - zawierający remixy nagrań „Switchback” oraz „Own Little World”
* Wish Upon A Blackstar: Chapter 01 of 05 (2009)
* Wish Upon A Blackstar: Chapter 02 of 05 (2009)
* Wish Upon A Blackstar: Chapter 03 of 05 (2010)
*End of an Empire: Chapter 01 - Time (2014)
*End of an Empire: Chapter 02 - Love (2014)
*End of an Empire: Chapter 03 - Dreams (2015)
*End of an Empire: Chapter 04 - Death (2015)
*End of an Empire - full album (2015)
*Offworld (2017)

1. Celldweller (2003)

2. The Beta Cessions (2004)

3. Shapeshifter (2005)

4. Frozen / Goodbye Remixes EP (2005)

5. Tragedy Remixes EP (2006)

6. Tragedy (2006)

7. Switchback / Own Little World Remix (2006)

8. Symbiont Remixes EP (2007)

9. Soundtrack For The Voices In My Head Vol. 01 (2008)

10. Kill the Sound (2010)

11. Soundtrack For The Voices In My Head Vol. 02 (2010)

12. Beta Cessions (Demos Vol. 01) (2011)

13. Groupees Unreleased EP (2011)

14. Cellout EP 01 (2011)

15. The Complete Cellout (2011)

16. Wish Upon A Blackstar (2012)

17. Live Upon a Blackstar (2012)

18. Space & Time[ (2012)

19. Tough Guy (2012)

20. Zombie Killer (2013)

21. Soundtrack For The Voices In My Head Vol. 03 (2013)

22. Transmissions: Vol. 01 (2014)

23. Demo Vault Vol. 02 (2014)

24. Demo Vault Vol. 01 (2014)

25. End of an Empire (2015)

26. Transmissions: Vol. 02 (2015)

Komentarze (3):

condemned
Condemned 22 lipca 2013 22:49
(0) + -
Zajebisty zespół ;)

aeron
Aeron 23 stycznia 2011 19:36
(+5) + -
Najlepszy!

chantimmy
Chantimmy 30 grudnia 2010 17:53
(+7) + -
no cóż, Klayton to geniusz, a Celldweller to najlepsze co w życiu usłyszałam, oto moje krótkie aczkolwiek oczywiste zdanie na temat Celldweller :)

Zamknij

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!

Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności