2 012 585 tekstów, 18 313 poszukiwanych i 508 oczekujących
Agent Side Grinder
agent_side_grinder

-03:59
Last.fm
Wyszukaj

Strona główna
Na żywo
Muzyka

kudasiewicz
Agent Side Grinder

Przegląd Utwory Albumy Zdjęcia Podobni wykonawcy Wydarzenia

Biografia

Lata aktywności

2005 – teraz (15 lat)
Założono w

Stockholm, Stockholm municipality, Stockholms län, Szwecja
Członkowie
Peter Fristedt

Agent Side Grinder to zespół elektroniczny z Bromma w Sztokholmie , który powstał w 2005 roku. Zespół nagrał cztery albumy i dużo koncertował w całej Europie.
Szlifierka po stronie agenta
Agent Side Grinder na Nocturnal Culture Night 2018 w Niemczech.
Agent Side Grinder na Nocturnal Culture Night 2018 w Niemczech .
Informacje ogólne
Pochodzenie Sztokholm , Szwecja
Gatunki Elektronika , post-punk , industriale
lata aktywności 2005 - obecnie
Etykiety Enfant Terrible, Hästen & Korset, Klangarkivet, Energy Records, Complete Control Productions, Progress Productions, Oráculo Records, Kollaps Records, Wave Tension Records
Akty powiązane Skriet, Henric de la Cour , Dirk Ivens, Eric Alm
Stronie internetowej www .agentsidegrinder .com
Członkowie:
Johan Lange
Peter Fristedt
Emanuel Åström
dawni członkowie:
Aleksander Blomqvist
Uchwyt Kristoffer
Henrik Sunbring
Thobias Eidevald

Pierwsze dwa albumy, Agent Side Grinder (2008) i Irish Recording Tape (2009) były zakorzenione w post-punku, industrialu i dark electro.

Ich trzeci album Hardware (2012) pokazał większy i bardziej teksturowany dźwięk. Został nazwany „albumem miesiąca” w Vice Magazine , który znalazł się na szczycie kilku rocznych „najlepszych list”, w tym Dagens Nyheter, Metro i Time Out Paris i zdobył Manifest-Award (szwedzki niezależny grammy) za najlepszy album z syntezatorami w 2013 roku. na albumie byli także szwedzcy muzycy Skriet i Henric de la Cour .

W 2015 roku wydali swój magnum opus Alkimia , dramatyczny i melodyjny album, który przerósł sukces „Hardware” (kolejna wygrana Manifest ). Album zawiera gościnny występ Nicole Sabouné.

Po tym, jak Kristoffer Grip, Henrik Sunbring i Thobias Eidevald postanowili opuścić zespół w 2017 roku, Johan Lange i Peter Fristedt wraz z nowym piosenkarzem Emanuelem Åström powrócili w 2019 roku ze swoim powracającym albumem A / X.

Agent Side Grinder odbył siedem europejskich tras koncertowych i grał na festiwalach takich jak M'era Luna Festival , Wave-Gotik Treffen, The Great Escape, Eurosonic, Les Transmusicales de Rennes, Entremurahlas, Bimfest, Drop Dead Festiwal i Arvikafestivalen. Otworzyli dla zespołów takich jak Suicide i Laibach i współpracowali z artystami takimi jak Dirk Ivens, Kite i Henric de la Cour.
Zawartość
Członkowie

Obecni członkowie

Johan Lange - syntezator , klawiatura, programowanie, perkusja, podkład wokalny
Peter Fristedt - modułowy syntezator, pętle taśmowe
Emanuel Åström - wokal

Byli członkowie

Alexander Blomqvist - gitara basowa (2007–2011)
Henrik Sunbring - syntezator (2007–2017)
Kristoffer Grip - wokal
Thobias Eidevald - gitara basowa (2011–2017)

Agent Side Grinder, Line-up na żywo podczas Nocturnal Culture Night 2018 w Deutzen

Johan Lange, Peter Fristedt, Emanuel Åström

dyskografii
Albumy studyjne Tytuł Format Rok Etykieta
Szlifierka po stronie agenta LP 2008 Enfant Terrible
Płyta CD 2010 r Zabij Szamana
Ponowne wydanie LP 2011 r Rekordy energii
The Transatlantic Tape Project Taśma 2009 Hästen & Korset
LP 2009 Enfant Terrible
Irlandzka taśma nagrywająca LP 2009 Enfant Terrible
Płyta CD 2010 r Klangarkivet
Ponowne wydanie LP 2016 r Postęp produkcji
Sprzęt komputerowy Płyta CD 2012 Klangarkivet
Taśma 2012 Klangarkivet
LP 2012 Rekordy energii
Sprzęt (w komplecie SFTWR) 2xCD 2013 Artoffact Records
SFTWR (remiksy) Płyta CD 2013 Klangarkivet
Alkimia Płyta CD 2015 r Postęp produkcji
LP 2015 r Postęp produkcji
TOPÓR Płyta CD 2019 Postęp produkcji
LP 2019 Postęp produkcji
Albumy na żywo Tytuł Format Data na żywo Rok Etykieta
Na żywo w TMPL Taśma 09-06-2007 2007 Self Release
Na żywo w Delicious Goldfish Records Taśma 10-06-2007 2007 Self Release
Dwie noce z ASG Taśma 24-10-2008 i 25-10-2008 2008 Self Release
Live In Paris 2009-10-02 Taśma 02-10-2009 2010 r Self Release
Przemysłowe piękno Taśma Wiosna 2010 r 2010 r Self Release
Płyta CD Wiosna 2010 r 2011 r Depresja maniakalna
Mieszkaj w Szwajcarii

(z samobójstwem )
Taśma 04-09-2010 2010 r Klangarkivet
Cele na żywo Taśma Marzec 2012 r 2012 Klangarkivet
Sprzęt ożywa Płyta CD 17-05-2012 2012 Pełna kontrola produkcji
Live In Brussels 2012-12-08

(z nieszczęśliwym dniem narodzin )
Taśma 08-12-2012 2013 Self Release
Single Tytuł Format Rok Etykieta
Nieuprawny 7 " 2007 Enfant Terrible
Wilcza godzina Promocja CD 2011 r Klangarkivet
Wróć (Bring It) Back

(z Dirk Ivens)
12 " 2014 Kollaps Records
To my 12 " 2014 Postęp produkcji
Rip Me 12 " 2015 r Oráculo Records
Doppelgänger 7 " 2018 r Postęp produkcji
Rozbierać się USB 2018 r Postęp produkcji
Album kompilacyjny Tytuł Format Rok Etykieta
Przemysłowe piękno Płyta CD 2011 r Depresja maniakalna
Rozszerzone piękno przemysłowe Płyta CD 2016 r Depresja maniakalna
Album kompilacji różne Tytuł Format Utwór muzyczny Rok Etykieta
Hoera! Een Hex Voor Thuis! LP In Line With Me (wersja skompresowana) 2007 Hex Grammofoonplaten
Festival Der Genialen Dissidenten LP + 7 " Jest dźwięk, który zawsze wychodzi 2008 Enfant Terrible
Ciemność przed świtem Tom 3 Płyta CD Die To Live (Darkness Before Dawn Edit) 2011 r UpScene
Dödgrävardisko - En Samling Svensk Elektronik 1980-2012 Taśma Pałka policjanta 2012 Dödsdans Rekords
Inside The Volcano Volume One Płyta CD Life In Advance (Crash Course In Science Remix) 2013 Pełna kontrola produkcji
Mój skarb! Kompilacja programu radiowego Waves 1 LP Giants Fall (remiks Kinex Kinex) 2016 r Red Maze Records
Równonoc wiosenna Cyfrowy Into The Wild (Kill Shelter Remix) 2017 r Nieznane rekordy przyjemności
30 Lat czarnej celebracji - kompilacja ekskluzywnych wersji Cover Depeche Mode Płyta CD Pytanie o czas 2016 r Sonic Seducer
Det Ęr Grymt I Norr LP Doppelgänger (osoba: remiks) 2018 r Elektroniczne awaryjne
We Are Electric: Gary Numan Revisited LP Jestem agentem 2018 r Rekordy napięcia fali

Brak dyskografii tego artysty

Edytuj dyskografię >>

tekstowo.pl
2 012 585 tekstów, 18 313 poszukiwanych i 508 oczekujących

Największy serwis z tekstami piosenek w Polsce. Każdy może znaleźć u nas teksty piosenek, teledyski oraz tłumaczenia swoich ulubionych utworów.
Zachęcamy wszystkich użytkowników do dodawania nowych tekstów, tłumaczeń i teledysków!


Reklama | Kontakt | FAQ Polityka prywatności